Annas och Emmas böcker.

Publicerad: 08/02 15:08

Hej!

Vi är Anna och Emma.

 

Vi börjar med Annas saga.

Personerna heter Nico, mamman Linda och kompisen Sofia.

Det händer i ett stall där man firade många saker, födelsedagar och allt möjligt annat. Sen händer det  en olycka så att Nico måste  fara till sjukhuset.

Det är en bra saga men jag kommer inte ihåg vad den heter för att jag gav den i julklapp till en pojke som är vår granne. Han är 5 år, han är söt,  hans store bror är i vår skola, han är i förskolan. Sagan blev jätte bra men jag vet inte om han har läst den. Den handlar om alltmöjligt.

Nico fick en skada men han blev frisk. Han gjorde ett kort åt Sofia.

 

Emma skriver nu.

Sagan heter Malin och Ronnie.

Den handlar alltså om en häst och en flicka. Den börjar så att Malin och hennes kompis är och leker kurragömma. Så händer det så att Malins häst Ronnie rymmer och när Malin söker Ronnie träffar hon en gubbe som har hittat Ronnie. Men gubben vill inte ge hästen, fast Malin hur försöker berätta att det är hennes häst. Gubben ger ändå till sist hästen åt Malin. Gubben berättar att han känner Malins pappa. Ronnie blir sjuk och hamnar till sjukhuset. Men Ronnie blir ändå frisk. Och efter det är allt bra igen.

Dickursby skola, Vanda

RSSDickursby skola, Vanda

Lågstadieelever bloggar om vardagen i skolan

  • VEM BLOGGAR HÄR?

    Tio andraklassare: Fredrik Sundqvist, Ronja Lindberg, Emma Vaurio, Tomek Tuovinen, Hanna Streng, Anna Termonen, Frida Lehtonen, Ronja Manninen och Tom Fougstedt. Axel Forsell saknas på bilden. De gillar fotboll, fiskar, sagor, planeter, hästar, raster, gymnastik, slöjd och kattungar.
  • Kalender

    februari 2012
    M T O T F L S
    « jan   mar »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829  
  • Kategorier